يكشنبه 28 آبان 1396

در امروز: 32047
اخبار
1395/2/4 شنبه با جایگزینی واکسن دو ظرفیتی به جای سه ظرفیتی گامی دیگر در راستای ریشه کنی فلج اطفال برداشته شد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: با جایگزینی یا سوئیچ واکسن دو ظرفیتی به جای سه‌ظرفیتی گامی دیگر در راستای ریشه‌کنی فلج اطفال برداشته شد.

به گزارش خبرنگار وب دا مرکزی، دکتر سعید حیدری در مراسم رونمایی از واکسن دو ظرفیتی فلج اطفال در مرکز ارسطو واقع در کوی امام علی (ع) اراک، افزود: یکی دیگر از گام های مهم و موثر برنامه تحول نظام سلامت، ورود واکسن تزریقی فلج اطفال به برنامه واکسیناسیون کشوری است که با قطره خوراکی فلج اطفال و واکسن تزریقی آن به سوی ریشه‌کنی جهانی فلج اطفال حرکت می‌کنیم.

وی اظهار داشت: چهارم اردیبهشت 95 مصادف با 23 آوریل 2016 روز ملی سوئیچ واکسن خوراکی سه ظرفیتی فلج اطفال به واکسن دو ظرفیتی است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: براساس دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت، کلیه کشورها موظف هستند روزی را به عنوان روز ملی سوئیچ انتخاب کنند که در ایران، شنبه چهارم اردیبهشت 1395 مصادف با 23 آوریل 2016 روز ملی سوئیچ نامگذاری شد.

وی تصریح کرد: بر این اساس واکسن سه ظرفیتی باید از کلیه مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اراک جمع آوری و امحا شود.

دکتر حیدری گفت: فلج اطفال یک عفونت ویروسی مربوط به نخاع و اعصاب است که راه رفتن را دشوار و حتی غیرممکن می‌کند و تا زمانی که ویروس از بدن فرد آلوده دفع نشود احتمال واگیری و انتقال بیماری وجود دارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک در پایان بیان کرد: در راستای ریشه‌کنی فلج اطفال در کل جهان یک نوبت واکسن تزریقی فلج اطفال اضافه می‌شود و واکسن سه ظرفیتی فلج اطفال به واکسن دو ظرفیتی تبدیل می‌شود.

گفتنی است برنامه سوئیچ واکسن دو ظرفیتی به جای سه ظرفیتی، امروز همزمان با سراسر کشور در تمامی شهرستان ها و مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اراک انجام شد

منبع: روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی