چهارشنبه 1 آذر 1396

اخبار
1395/2/1 چهارشنبه رییس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی در نشست خبری هفته سلامت: رفع آلودگی هوای اراک یکی از مطالبات به حق مردم این شهر است

نشست خبری هفته سلامت سال ۱۳۹۵ با شعار غلبه بر دیابت با حضور رییس و معاونین دانشگاه و اصحاب رسانه استان مرکزی در سالن جلسات دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار وب دا مرکزی، رییس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی در این نشست گفت: ساخت ساختمان جدید مرکز آموزشی درمانی حضرت ولی عصر (عج) باید مطالبه ملی باشد و به سرعت تکمیل گردد و اگر دولت همین یک کار را انجام دهد مردم قدردان دولت خواهند بود.

دکتر حسن طاهراحمدی افزود: تکمیل فاز دوم مرکز آموزشی درمانی آیت الله خوانساری نیز از مطالبات و نیازهای جدی استان مرکزی می باشد.

وی اظهار داشت: یکی دیگر از مطالبات به حق مردم در استان مرکزی، رفع آلودگی هوای اراک است؛ هر چند تعداد روزهای ناسالم کاهش یافته ولی حتی یک روز هوای ناسالم نیز زیاد است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی بیان کرد: بنده هیچ صنعت خاصی را متهم نمی کنم، ولی هیچ پژوهشی که نشان دهد صنعت یا وسایل نقلیه یا ... چقدر در آلودگی هوای اراک موثر بوده اند، انجام نشده و در نتیجه هر صنعتی خود را صنعت سبز می داند.

وی عنوان داشت: پروژه ای توسط دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی در حال انجام است که این پروژه نقش عوامل آلوده کننده و ارتباط شان با بیماری ها را مشخص می کند و با تقویت این طرح در کارگروه کاهش آلودگی امیدواریم به سرانجام برسد تا یا باعث تبرئه صنایع شود یا ثابت شود که در آلودگی نقش دارند.

دکتر طاهراحمدی گفت: استان مرکزی دارای 2000 تخت در 20 بیمارستان می باشد که ضریب اشغال تخت ها متناسب نیست و باید تخت های بیمارستانی را اضافه کنیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی در پایان افزود: 200 تخت با ساخت ساختمان جدید مرکز آموزشی درمانی حضرت ولی عصر(عج)، 64 تخت با تکمیل فاز دوم مرکز آموزشی درمانی آیت الله خوانساری و حدود 100 تخت نیز با ساخت بیمارستان سینا به تخت های بیمارستانی استان مرکزی اضافه خواهد شد.

اصلاح شیوه زندگی مردم نیازمند همکاری و مشارکت مردم و تلاش دولت است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی نیز در ادامه این نشست گفت: اصلاح شیوه زندگی مردم نیازمند همکاری و مشارکت مردم و تلاش دولت برای افزایش گزینه های سالم از نظر رژیم غذایی، تحرک و ورزش است.

دکتر سعید حیدری افزود: اولویت سال 95 در برنامه تحول نظام سلامت، بیماری های غیرواگیر است که یکی از این بیماری ها دیابت است و شعار هفته سلامت امسال نیز به همین مناسبت غلبه بر دیابت انتخاب شده است.

وی اظهار داشت: در بین انواع دیابت، به نوع دوم آن باید توجه ویژه شود، چرا که بیشتر در بین بزرگسالان و افراد چاق بوده و معمولاً بدونه علامت است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی بیان کرد: با اجرای برنامه تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت و با راه اندازی ۲۴ مرکز سلامت جامعه و ۶۵ پایگاه سلامت در سطح استان تحول عظیمی در حوزه بهداشت استان مرکزی انجام شد.

وی در پایان عنوان داشت: برای این خدمت بزرگ ۲۲۰ نیرو جذب شد و ۱۰۰ نفر نیروی دیگر نیز اخیرا جذب شده اند و برای این منظور بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است.

فاز دوم ساختمان جدید مرکز آموزشی درمانی حضرت ولی عصر (عج)، 130 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد

دکتر علی ابرازه معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: فاز اول ساختمان جدید مرکز آموزشی درمانی حضرت ولی عصر (عج) در حال اتمام است و فاز دوم نیز که ۱۳۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، بزودی آغاز خواهد شد.

پیشگیری و کنترل دیابت با انتخاب آگاهانه فرآورده غذایی سالم

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی نیز گفت: برای کاهش مصرف روغن ترانس و مواد قندی در مواد غذایی برنامه ای ۵ ساله تدوین شده است.

دکتر مصطفی دلاور افزود: پیشگیری و کنترل دیابت با انتخاب آگاهانه فرآورده غذایی سالم امکان پذیر است.

افزایش 57 درصدی تخت های مراقبت های ویژه در استان مرکزی

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی نیز در پایان این نشست گفت: طی دو سال اجرای برنامه تحول نظام سلامت، استان مرکزی در زمینه ترویج زایمان طبیعی رتبه برتر کشوری دریافت نموده است.

دکتر حسین سرمدیان افزود: تخت های مراقبت های ویژه در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اراک ۵۷ درصد افزایش یافته است.

وی در پایان اظهار داشت: مرکز آموزشی درمانی امیرکبیر اراک لوح زرین کشوری ارتقاء هتلینگ را دریافت کرده است.

منبع: روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی