چهارشنبه 1 آذر 1396

اخبار

1395/2/1 چهارشنبه رییس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی: نداشتن تحرک جسمی و رژیم غذایی مناسب از علل اصلی ابتلا به دیابت است

مراسم نمادین سلامت سال 1395 در دبستان دخترانه سماء اراک با حضور مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی، رییس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی، مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی، سرپرست جمعیت هلال احمر استان مرکزی، رییس مرکز بهداشت استان و دیگر مسئولان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار وب دا مرکزی، رییس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی در این مراسم با اشاره به شعار جهانی هفته سلامت " غلبه بر دیابت "، گفت: تعداد افراد مبتلا به دیابت در ۴ دهه اخیر در دنیا ۴ برابر شده و از ۱۰۸ میلیون نفر به ۴۲۲ میلیون رسیده و در صورت عدم پیشگیری در دو دهه آینده آمار دو برابر خواهد شد.

دکتر حسن طاهراحمدی افزود: در کشور ما نیز حدود ۷ درصد برابر ۵ میلیون نفر به دیابت مبتلا هستند.

وی اظهار داشت: دیابت از گروه بیماری های غیرواگیر و مزمن است که با هزینه های سربار مالی، مشکلات روحی و جسمی برای مبتلایان همراه است و این بیماری عوارض جدی و وسیعی نظیر نارسایی مزمن کلیه، فشار خون، بیماری قلبی و عروقی را سبب می شود و دومین علت نابینایی و قطع پا در جهان است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی بیان کرد: میانگین شیوع دیابت هفت درصد است که 50 درصد از قربانیان از بیماری خود بی اطلاع هستند و نداشتن تحرک جسمانی، رژیم غذایی پرچرب و شیرین و عادات غلط زندگی روز به روز دایره مبتلایان آن را گسترش می دهد.

وی ابراز داشت: 20 هزار سفیر سلامت در بدنه اطلاع رسانی فرهنگی و خودمراقبتی سلامت استان مرکزی تعریف شده که در حال حاضر 10 هزار نفر آنان فعالیت دارند.

دکتر طاهراحمدی در پایان گفت: گسترش سفیران سلامت در سطح استان برای ارائه مسائل بهداشتی و فرهنگ سازی در خانواده ها در دستور کار قرار دارد.

معاون پرورشی و سلامت آموزش و پرورش استان مرکزی نیز در این مراسم گفت: هزینه و انجام اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از بروز دیابت مصداق بارز اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل است و با هدفگذاری صحیح در حوزه پیشگیری و خود مراقبتی می توان 40 درصد مراجعه ها به پزشکان را کاهش داد.

مهدی دمنه افزود: در سال گذشته مجموع 300 هزار دانش آموز تحت آموزش های بهداشت دهان و دندان و بیماری های واگیردار قرار گرفتند که پیش بینی می شود در سالجاری بر این میزان و انجام اقدامات مراقبتی افزوده شود.

گفتنی است برگزاری نمایشگاه غلبه بر دیابت از برنامه های جانبی این مراسم بود.

منبع: روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی