يكشنبه 28 آبان 1396

تعداد بازديد اين صفحه: 1937210
وجود خون در ادرار نشان دهنده بیماری های مهم سیستم ادراری

متخصص داخلی و فوق تخصص کلیه و فشار خون و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: کار کلیه ها بیشتر تسویه خون از مواد زائد است که این مواد زائد به صورت ادرار از طریق مثانه دفع می شود.

به گزارش خبرنگار وب دا مرکزی،دکتر ناصر سعیدی افزود: هر کلیه توسط یک سرخرگ خون رسانی می شود، آسیب به قسمت های مختلف سیستم ادرای و عروق کلیه می تواند باعث وجود خون در ادرار شود به این معنی که آسیب به سرخرگ ها، سیاهرگ ها و عروق ریز کلیه، نسج کلیه،هالب ها، مثانه و پیشابراه می تواند باعث ایجاد خون در ادرار شود.

وی اظهار داشت: خون در ادرار می تواند به صورت آشکار توسط فرد دیده شود به اینصورت که رنگ ادرار به صورت قهوه ای یا قرمز و یا شبیه چای تغییر کند.

این متخصص داخلی و فوق تخصص کلیه و فشار خون ادامه داد: همچنین خون در ادرار می تواند بصورت مخفی باشد یعنی میزان خون در ادرار آنقدر زیاد نباشد که توسط چشم غیر مسلح دیده شود.

وی بیان کرد: خون در ادرار در سنین مختلف علل متفاوتی دارد، در دوران خردسالی بیشتر به علت وجود کلسیم در ادرار، عفونت های ادراری و بیماری های مادر زادی کلیه است و در سنین نوجوانی و جوانی و بزرگسالان بیشتر به علت سنگ کلیه، عفونت های کلیه و بیماری های التهابی کلیه است.

دکتر سعیدی گفت: خون در ادرار در سنین سالخوردگی نیز بیشتر به علت سرطان های سیستم ادراری یا بیماری های پروستات است.

وی افزود: بدلیل اینکه در بسیاری از اوقات خونی که در ادرار دفع می شود قابل مشاهده نیست یعنی ادرار در حالت ظاهری تغییر رنگ ندارد، بسیاری از افراد از بیماری خود مطلع نیستند و لذا در اینگونه افراد حتماً باید توسط آزمایش این بیماری تشخیص داده شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک اظهار داشت: با توجه به اینکه وجود خون در ادرار می تواند نشان دهنده بیماری های مهم سیستم ادراری باشد، لذا لازم است حتماً توسط پزشک متخصص بررسی های کامل انجام شود.

دکتر سعیدی در پایان خاطرنشان کرد: معمولاً وجود خون در ادرار همراه با درد کلیه نیست و افرادی که در ادرار خود خون مشاهده می کنند حتماً به پزشک مراجعه نمایند.

خون در ادرار, بیماری های مهم سیستم ادراری, کلیه