شنبه 1 مهر 1396

شایع ترین علت نارسایی کلیه بیماری قند است

متخصص داخلی و فوق تخصص کلیه و فشار خون و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت:دیابت شیرین یا همان مرض قند بیماری شایعی است که تمام جوامع به آن مبتلا هستند و این بیماری در حال افزایش می باشد.

به گزارش خبرنگار وب دا مرکزی،دکتر ناصر سعیدی افزود:هنگامی که فردی دچار بیماری قند است که قند خون ناشتایی بیشتر یا مساوی 126 و قند بعد از غذایی بیشتر یا مساوی 200 داشته باشند.

وی اظهار داشت:بیماری دیابت به دو دسته دیابت نوع 1 یا وابسته به انسولین و دیابت نوع 2 یا غیر وابسته به انسولین تقسیم بندی می شود.

این متخصص داخلی و فوق تخصص کلیه و فشار خون بیان کرد:بیماری دیابت نوع 1 اکثراً از سنین زیر 30 سال شروع  می شود و از همان ابتدا بیماران ناگزیرند که از انسولین استفاده کنند و به قرص ضد قند پاسخ نمی دهند،ولی دیابت نوع 2 ابتدا به قرص ضد قند پاسخ می دهند،ولی در نهایت نیاز به انسولین دارند.

وی ادامه داد:حدود 20 تا 40 درصد بیماران دیابتی دچار درگیری کلیوی می شوند؛شایع ترین علت نارسایی کلیه بیماری قند است.

دکتر سعیدی گفت:با توجه به اینکه درگیری کلیوی در بیماران دیابتی بدون علامت است،لذا توصیه می شود که بیماران دیابتی نوع 1،پنج تا 10 سال بعد از بیماری خود به پزشک متخصص کلیه مراجعه و از نظر درگیری کلیوی خود را چک کنند و در نوع 2 به محض تشخیص باید از نظر کلیوی،بیماری دیابتی چک شود و در ادامه هر ساله باید از نظر درگیری کلیوی هم در نوع ا و هم در نوع 2 بیماران بررسی شوند.

وی افزود:با توجه به اینکه درگیری کلیوی در دیابت بدون علامت است برای تشخیص نیاز به آزمایش کامل ادرار از نظر وجود پروتئین در ادرار دارد و در صورت لزوم آزمایش خون برای بررسی کارکرد کلیه انجام می شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک اظهار داشت:برای اینکه فرد دیابتی کمتر دچار درگیری کلیه شود لازم است که قند خون بیمار خوب کنترل شود،چربی خون بیمار در حد مطلوب نگه  داشته شود و همچنین فشار خون بیماران دیابتی باید کمتر یا مساوی 13 بر روی 8 نگه داشته شود.

دکتر سعیدی در پایان به بیماران دیابتی توصیه کرد:از مصرف دخانیات پرهیز کنند و حداقل روزی نیم ساعت پیاده روی کنند.

نارسایی کلیه , تشخیص زودهنگام نارسایی کلیه , بیماری قند, عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک, دکتر ناصر سعیدی