يكشنبه 28 آبان 1396  






English




|




خانه




تماس با ما




نقشه سایت














 







تعداد بازديد اين صفحه: 1937211
تعداد بازديد از سايت: 68244486
تعداد بازديد زيرپورتال: 2510049
اين زيرپورتال امروز: 1041
در امروز: 31301
اين صفحه امروز: 832
فرهنگ سلامت
آیا مصرف کلسیوم یا لبنیات باعث تولید سنگ کلیه می شود؟

متخصص داخلی و فوق تخصص کلیه و فشار خون و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت:سنگ کلیه بیماری نسبتاً شایعی است که با افزایش سن میزان ابتلا به آن نیز افزایش می یابد.

به گزارش خبرنگار وب دا مرکزی،دکتر ناصر سعیدی افزود:سنگ کلیه زمانی تشکیل می شود که یا غلظت مواد دفعی تشکیل دهنده سنگ در ادرار زیاد باشد و یا محیط برای تشکیل سنگ مساعد باشد.

وی اظهار داشت:حدود 80 درصد از سنگ های کلیه از نوع سنگ های کلسیومی (اگزالات کلسیوم) می باشند و عادات غذایی می تواند فرد را مستعد بروز سنگ کلیه کند.

این متخصص داخلی و فوق تخصص کلیه و فشار خون بیان کرد:نوع و میزان غذا و مایعات مصرفی می تواند شخص را مستعد سنگ کلیه نماید.

وی ادامه داد:افرادی که مایعات کمی می نوشند ادرار غلیظ تر دارند و در نتیجه احتمال ایجاد سنگ بیشتر است.

دکتر سعیدی گفت:نکته ای که وجود دارد این است که در فرهنگ عامه اینطور تصور می شود که محدود کردن مصرف کلسیوم در رژیم غذایی مانند مصرف لبنیات و شیر باعث کمتر شدن احتمال سنگ می شود،اما حقیقت این است که محدود کردن مصرف کلسیوم (لبنیات) با افزایش بروز سنگ همراه است.

وی افزود:به عبارتی دیگر اگر مصرف لبنیات به حدّ کافی باشد نه تنها باعث تشکیل سنگ نمی شود،بلکه از آن جلوگیری می کند زیرا مصرف کلسیوم در رژیم غذایی باعث می شود اگزالات از روده کمتر جذب شود و در نتیجه تشکیل سنگ اگزالات کلسیوم در کلیه کمتر شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک در پایان اظهار داشت:توصیه می شود افرادی که کلیه سنگ ساز دارند روزی یک لیوان شیر یا دو پیاله کوچک ماست یا به اندازه یک قوطی کبریت پنیر استفاده نمایند.

منبع: روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اراک
کلمات کليدي
سنگ کلیه, مصرف لبنیات
بیشتر


طراحی و اجرا: اداره آمار و فن آوری اطلاعات دانشگاه
Copyright © 2010 Arak University of Medical Sciences - All rights reserved