يكشنبه 2 مهر 1396

اين صفحه امروز: 2029
مصرف خودسرانه مسکن مشکل گوارشی ایجاد می کند

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت:مصرف بی رویه و خودسرانه انواع مسکن ها توسط افراد زیان های جدی از جمله مشکلات گوارشی برای آنان ایجاد می کند.

به گزارش خبرنگار وب دا مرکزی،دکتر مصطفی دلاور افزود:ایجاد زخم در دستگاه گوارش یکی از مهمترین عوارض مصرف خودسرانه داروهای مسکن‌ است.

وی اظهار کرد:زخم معده باعث ایجاد درد شکمی،نفخ و خونریزی می‌شود که استفراغ خونی و مدفوع سیاه‌رنگ از نشانه های آن است.

وی خاطرنشان کرد:بروز نارسایی کلیوی نیز از دیگر عوارض شایع استفاده بی رویه و خودسرانه از داروهای مسکن است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک اضافه کرد:ترکیبات شیمیایی موجود در مسکن ها اگرچه برای بهبود کمر درد،پا درد و سایر مشکلات با تجویز پزشک به صورت مقطعی تجویز می شود،اما استفاده خودسرانه آن ها به شدت سلامت را تهدید می کند.

وی ادامه داد:استفاده از شیاف‌های مسکن نیز بی خطر نیست و باید از مصرف بدون نسخه آن ها اجتناب کرد.

دکتر دلاور اظهار داشت:طبق آمار انجمن بررسی و مطالعه درد،میزان مصرف استامینوفن کدئین با جمعیت 80 میلیونی در کشور بالاست و حتی فراتر از بسیاری از کشورهای دیگر است.

وی عنوان کرد:بر اساس آمار،مصرف سالانه استامینوفن کدئین در ایران بیش از 10 تن است و انواع مسکن‌های دیگر هم به وفور در خانه‌ ایرانی‌ها یافت می‌شوند که بیانگر الگوی نادرست مصرف دارو است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک توضیح داد:استان مرکزی نیز در مصرف خودسرانه مسکن ها شرایط بهتری از کشور ندارد و مسکن ها در صدر داروهای با مصرف بالای استان قرار دارند.

وی یادآور شد:بر اساس بررسی‌های صورت گرفته،در میان 62 کشور دنیا،ایران رتبه ششم و هفتم داروهای مسکن را دارد.

دکتر دلاور تصریح کرد:مردم نباید با کوچک‌ترین درد به سراغ مسکن بروند و مانند نقل و نبات از دارو استفاده کنند.

مصرف خودسرانه مسکن