يكشنبه 28 آبان 1396

تعداد بازديد اين صفحه: 1937218
به مناسبت هفته حمایت از بیماران کلیوی؛ هشدار:نارسایی کلیه درد ندارد برای مراجعه به پزشک منتظر درد نباشید

متخصص داخلی و فوق تخصص کلیه و فشارخون و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت:نارسایی کلیه فاقد درد می باشد و با تشخیص سریع این بیماری توسط انجام ساده ترین آزمایشات مانند آزمایش ادرار می توان از عوارض جدی این بیماری پیشگیری نمود.

به گزارش خبرنگار وب دا مرکزی،دکتر ناصر سعیدی افزود:کلیه عضوی است که عملکردش تصفیه خون و گرفتن سموم بدن می باشد،البته عملکردهای بسیار فراوان دیگری هم از جمله تنظیم فشارخون،تولید موادی برای پیشگیری از کم خونی،تنظیم مواد معدنی خون و ... را می توان نام برد.

وی اظهار داشت:این عضو دارای سلول های عملکردی به نام گلومرول می باشد و هر کلیه بطور متوسط حدود یک میلیون گلومرول دارد؛به طوری که خداوند متعال کلیه را به نحوی قرار داده که اگر یک انسانی دارای یک کلیه نیز باشد،کاملاً می تواند به جای دو کلیه فعالیت کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان داشت:تنها در صورتی بیمار دچار علائم بیماری کلیه می گردد که با توجه به آزمایشات انجام گرفته کلیه حدود 50 تا 60 درصد کارکرد خود را از دست بدهد و در صورتیکه کارکرد کلیه دارای افت شدید شود بیمار دچار علائمی منجمله سردرد،سرگیجه،تهوع،استفراغ و یا افزایش فشار خون می شود.

وی ادامه داد:توصیه پزشکان برای پیشگیری از نارسایی کلیه انجام تست های غربالگری با ساده ترین روش ها مثل انجام آزمایش ادرار است که تقریباً بسیاری از بیماری های کلیوی با این آزمایش مشخص می گردد.

این متخصص داخلی و فوق تخصص کلیه و فشارخون ادامه داد:در صورت لزوم بررسی بیشتر،پزشک آزمایشات دیگری از جمله اوره،کراتین خون،سدیم،پتاسیم و آزمایش جهت کم خونی و سونوگرافی را تجویز می کنند.

دکتر سعیدی در پایان گفت:تشخیص زودهنگام نارسایی کلیه باعث می شود از عوارض نارسایی کلیه مثل:سکته های قلبی،مغزی،کم خونی و بستری های متعدد بیماران پیشگیری کرد.

نارسایی کلیه , تشخیص زودهنگام نارسایی کلیه