شنبه 1 مهر 1396  






English




|




خانه




تماس با ما




نقشه سایت














 







تعداد بازديد اين صفحه: 1877314
تعداد بازديد از سايت: 65294211
تعداد بازديد زيرپورتال: 2433683
اين زيرپورتال امروز: 1578
در امروز: 64996
اين صفحه امروز: 1007
فرهنگ سلامت
توصیه های یلدایی برای دیابتی ها

پزشک برنامه دیابت مرکز بهداشت استان مرکزی گفت:بیماران دیابتی در مصرف میوه جات و شیرینی جات مخصوص شب یلدا نهایت وقت را بکار ببرند.

به گزارش خبرنگار وب دا مرکزی،دکتر احمد مرادی افزود:ممکن است مصرف خارج از محاسبه غذاها و تنقلات مخصوص شب یلدا و نیز مصرف بی رویه میوه جات به ویژه موز،هندوانه و انگور با احتمال زیاد بیماران دیابتی را روانه بیمارستان کند.

وی اظهار داشت:بهتر است بیماران دیابتی از میوه هایی مثل گریپ فروت،سیب،برگه زردآلو،آلو خشک به جای هندوانه و انگور استفاده کنند.

پزشک برنامه دیابت مرکز بهداشت استان مرکزی بیان کرد:هندوانه از جمله میوه هایی است که قند موجود در آن به سرعت منجر به افزایش قند خون می شود لذا به بیماران دیابتی توصیه می شود به میزان خیلی کم هندوانه مصرف کنند.

وی خاطرنشان کرد:در صورت مصرف هندوانه نیز یه یاد داشته باشند که 400 گرم هندوانه حاوی 15 گرم قند یا یک واحد قند است و با مصرف این مقدار یک واحد از غذاهای قنددار خود را مصرف کرده اند.

دکتر مرادی در ادامه توصیه کرد:بیماران باید با مشاوره پزشک معالج در صورت مصرف اضافی به ازای مصرف هر 15-10 گرم قند به سرعت یک واحد انسولین تزریق کنند؛همچنین بیماران دیابتی مقداری از قندی را که در وعده شام مجاز به مصرف آن هستند به شیرینی جات شب یلدا اختصاص دهند در این صورت مقدار قند مصرفی روزانه آنها تغییر کرد.

وی ادامه داد:مصرف آجیل بی نمک منعی ندارد و همچنین مصرف آجیل حاوی گردوی زیاد تاثیرات فیزیولوژکی مفیدی برای بیماران دارد.

پزشک برنامه دیابت مرکز بهداشت استان مرکزی گفت:در مصرف انار نباید افراط کنیم چرا که مجموع گروه های غذایی حاوی قند در وعده شام و بعد از شام افراد دیابتی نباید از 7 واحد بیشتر شود به طوریکه از بین گروه های غذایی،شیر،میوه،غلات و قندها تقریباً حاوی 15 گرم قند می باشند و بقیه گرده های غذایی یعنی سبزیجات (شامل انواع سبزی،خیار،گوجه) و گوشت ها(شامل انواع گوشت ها،تخم مرغ و پنیر) و چربی ها (شامل انواع روغن ها و نیز پسته،بادام،گردو،فندق،انواع تخمه ها،زیتون و شیر نارگیل) کربوهیدرات و قند بسیار کمی دارند.

وی درباره تغذیه غذایی دیابتی ها نیز خاطرنشان کرد:تعداد وعده های غذایی روزانه آنها باید به 6 واحد افزایش یابد.

دکتر مرادی افزود:مردان در وعده های اصلی از 4 تا 5 واحد و زنان 3 تا 4 واحد گروه های غذایی حاوی قند بیشتر استفاده نکنند.

پزشک برنامه دیابت مرکز بهداشت استان مرکزی در پایان گفت:میزان مصرف گروهای غذایی حاوی قند در میان وعده ها در هر دو جنس،زن و مرد از 1 تا 2 واحد نباید بیشتر باشد.

منبع: روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اراک
کلمات کليدي
تغذیه شب یلدا, پزشک برنامه دیابت مرکز بهداشت استان مرکزی , دکتر احمد مرادی
بیشتر


طراحی و اجرا: اداره آمار و فن آوری اطلاعات دانشگاه
Copyright © 2010 Arak University of Medical Sciences - All rights reserved