چهارشنبه 1 آذر 1396

تعداد بازديد اين صفحه: 1939285
خطرات مصرف خودسرانه قطره بتامتازون یک متخصص بیماری های چشم نسبت به عوارض ناشی از مصرف خودسرانه قطره بتامتازون هشدار داد.

دکتر جوادی ضمن هشدار در خصوص مصرف خودسرانه قطره بتامتازون گفت:قطره بتامتازون از جمله قطره هایی است که مردم آن را بدون نسخه برای خود تجویز می کنند در حالی که اگر بدانند مصرف خودسرانه این قطره می تواند عوارضی مانند "آب مروارید" و "آب سیاه" داشته باشد، به طور حتم در مصرف آن احتیاط بیشتری می کنند.

وی افزود:بسیاری از افراد به هنگام بروز هر نوع مشکلی در چشم خود به قطره بتامتازون متوسل می‌شوند و به مدت طولانی از آن و ترکیبات مشابه آن،استفاده می‌کنند ولی لازم به توضیح است،در صورتی که از این قطره بیش از 14 روز و حداکثر بیشتر از یک ماه استفاده شود،بایستی در انتظار عوارض ناخواسته آن نیز بود که در برخی مواقع با عوارض بسیار جدی همچون افزایش فشار چشم، آب مروارید و آب سیاه همراه است.

دکتر جوادی تاکید کرد:به بیمارانی که این مشکلات را با قطره‌ها دارند توصیه می‌شود حتما به پزشک اطلاع دهند و در مورد استفاده از قطره‌ها قدری با احتیاط ‌تر عمل کنند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه در خصوص قطره های استریل چشمی گفت:بسیاری از افراد به هنگام بروز مشکلات چشمی از قرمزی گرفته تا تورم، سوزش و آبریزش، خود درمانی را شروع می‌کنند و حتی به اطرافیان نیز توصیه می‌کنند که از این قطره‌ها استفاده کنند.

وی افزود:تمامی قطره‌ها دارای دو قسمت نگهدارنده و ماده موثره هستند که تماما به صورت استریل تهیه می‌شوند؛بنابراین وقتی روی قطره‌ای نام «استریل» حک می‌شود،باید دید که این قطره شامل چه ماده موثره‌ای است چرا که عمده حساسیتی که برای چشم اتفاق می‌افتد،مربوط به ماده نگهدارنده قطره است.

دکتر جوادی خاطرنشان کرد:استریل بودن قطره دلیل به مفید بودن آن برای همه افراد نیست و وقتی فردی به قطره‌ای حساسیت پیدا می‌کند،احتمال این که به بقیه قطره‌ها هم از طریق همان ماده (نگهدارنده)‌ حساسیت پیدا کند هست.

منبع:سلامت نیوز