يكشنبه 2 مهر 1396

اين صفحه امروز: 2035
مراقب مسمومیت با گاز مونوکسید کربن باشید بسیاری از علائم مسمومیت با منو اکسید کربن شبیه به علائم سرماخوردگی است و اکثر افراد فکر می کنند به دلیل سردی هوا دچار سرماخوردگی شده اند.

ابتلای تمام افراد خانواده به علایمی شبیه به آنفلوآنزا،بروز مسمومیت در افراد را نشان می‌دهد.

سردرد،ضعف جسمانی،سرگیجه و بی قراری،تهوع،استفراغ،خمیازه کشیدن بیش از حد و کاهش دید از علایم عمومی مسمومیت‌ها است.

خواب آلودگی شدید،کسلی،خستگی و کاهش قدرت عضلانی از جمله علایم اولیه مسمومیت در افراد است.

افراد با خارج شدن از فضای آلوده می‌توانند از پیشرفت مسمومیت منو اکسید کربن پیشگیری کنند.

علایم پایانی مسمومیت با گاز منواکسیدکربن (CO) مانند کبودی دست،دور لب‌ها و نوک انگشتان و فرد در نهایت دچار تنگی نفس شده و فوت می‌کند.

باید ضمن تماس با اورژانس ۱۱۵،فرد مسموم از محیط آلوده به هوای آزاد منتقل،یقه پیراهن و کمربند و لباس های تنگ وی باز و در صورت امکان اکسیژن دهی انجام شود.

خارج کردن افراد مسموم از محیط آلوده و قرار دادن آن ها در محیط باز از مهمترین اقدامات پیشگیری از عوارض ناشی از مسمومیت با گاز سمی منوکسید کربن است.

کودکان،زنان باردار و سالمندان آسیب پذیرترین گروه در معرض خطر مسمومیت با گاز سمی منوکسید کربن هستند و علایم مسمومیت در آنها سریع تر و با شدت بیشتری بروز می کند.

در مکان هایی که از سیستم گرمایشی مانند شومینه و بخاری استفاده می شود،درز و پنجره به طور کامل بسته نباشد و از قراردادن آبگرمکن در فضای بسته جلوگیری شود.

همچنین از ساخته شدن آشیانه پرندگان بر دودکش ها که خود یکی از دلایل شایع گازگرفتگی است جلوگیری شود.

بدین منظور لازم است از دودکش های دارای کلاهک مخصوص به شکل H استفاده شود.

فاطمه خیرخواه-کارشناس بهداشت معاونت دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اراک