يكشنبه 2 مهر 1396

اين صفحه امروز: 2018
افزایش بیش از 30 درصدی ماموریت های اورژانس به علت آلودگی هوا در شهر اراک

سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت:طی چند روز اخیر و در پی افزایش آلودگی هوای اراک ماموریت های اورژانس بیش از 30 درصد افزایش یافت.

به گزارش خبرنگار وب دا مرکزی،دکتر سید محمد جمالیان افزود:همچنین طی این مدت تعداد مراجعات به مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستان های شهر اراک 4 برابر افزایش یافته است.

وی اظهار داشت:بر اثر آلودگی های اخیر تعداد مراجعات بیماران تنفسی به مراکز بهداشتی و درمانی 40 درصد و بیماران قلبی بیش از 60 درصد افزایش یافته است.

در همین حال متخصص داخلی و فوق تخصص کلیه و فشار خون و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت:خروجی اگزوز خودروهای بنزین سوز قسمتی از مواد آلاینده هوا را تشکیل می دهند و باعث افزایش سرب در هوا می شوند.

دکتر ناصر سعیدی افزود:افزایش سرب در هوا باعث مسمومیت حاد با سرب می گردد که علائم مسمومیت با سرب بصورت افزایش فشارخون و مشکلات کلیوی و کم خونی می تواند بروز کند.

وی توصیه کرد:کسانی که مشکلات فشارخون و کلیوی دارند کمتر در معرض هوای آلوده قرار گیرند.

رییس مرکز بهداشت استان مرکزی نیز در پی افزایش آلودگی هوا در اراک گفت:افزایش غلظت آلاینده های گازی نظیر ترکیبات نیتروژنی و گوگردی در هوا با علایمی چون تنگی نفس،سوزش گلو،آبریزش بینی و چشم همراه است و استنشاق چنین مواد سمی ممکن است شرایط اورژانسی به ویژه برای افراد بیمار و با سیستم دفاعی ضعیف ایجاد کند.

دکتر عشرتی افزود:افزایش حجم گاز دی اکسید و منواکسید کربن در هوا با علایمی چون احساس خستگی مفرط،بی حوصلگی،عصبانیت و سردرد همراه است.

وی اظهار داشت:ذرات معلق موجود در هوا نیز به شدت بر مخاط گلو و سیتم تنفسی اثرگذار است و با رسوب در اندام ریه،تخریب این اندام را افزایش می دهد.

رییس مرکز بهداشت استان مرکزی اضافه کرد:نوشیدن مایعات زیاد دفع خلط از سیستم تنفسی را تسهیل کرده و مکانیزم دفاعی مناسبی را در شرایط آلودگی هوا ایجاد می کند.

مسئول آموزش مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان مرکزی نیز گفت:افرادی که دچار بیماری زمینه ای تنفسی هستند در روزهایی که غظلت آلاینده ذرات معلق بیش از حد استاندارد است دچار مشکل حاد تنفسی شده و باید برای جلوگیری از این عارضه از حضور در اماکن عمومی خوداری کنند.

دکتر الهام قناعت پیشه افزود:تغذیه مناسب برای کاهش مضرات آلودگی هوا،مهم است و به همین منظور مصرف شیر،ماست کم چرب،میوه ها و سبزیجات تازه برای دفع مسمومیت از بدن به ویژه مسمومیت ناشی از سرب بسیار مفید است.

وی توصیه کرد:در این روزها افراد روزانه حداقل یک لیوان شیر بنوشند،همچنین لبنیاتی از جمله دوغ و ماست را در تمام وعده های غذایی خود قرار دهند.

شایان ذکر است برای ششمین روز متوالی هوای شهر اراک در حالت هشدار قرار دارد و برای دومین روز متوالی نیز مدارس و دانشگاه های این شهر تعطیل و ساعت شروع به کار ادارات این شهر از 10 صبح اعلام شد.

گفتنی است میزان آلاینده های موجود در هوای اراک صبح روز جاری به صورت لحظه ای 196 میکروگرم بر مترمکعب گزارش شده که بیش از دو برابر حد مجاز (90 میکروگرم بر مترمکعب) است.

آلودگی هوای اراک, شرایط هشدار, تعطیلی مدارس و دانشگاه ها