شنبه 27 مرداد 1397

تعداد بازديد اين صفحه: 2063895
آمار افراد مبتلا به گواتر رو به افزایش است

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: علیرغم اقدام 20 ساله مبنی بر استفاده از نمک یددار کماکان آمار افراد مبتلا به گواتر رو به افزایش است.

به گزارش خبرنگار وب دا مرکزی، نسرین یادگاری در نشست خبری هفته ملی بسیج آموزش همگانی تغذیه، افزود: صرف استفاده از نمک یددار نمی توان تضمین کرد که نیازهای افراد به این ماده حیاتی تضمین شده است، بلکه شرایط نگهداری و نحوه مصرف آن مهمتر است.

وی اظهار داشت: باید در ظروف تیره درب دار و در شرایط بدون رطوبت نگهداری شود و در 10 دقیقه پایانی طبخ به خاطر از دست نرفتن خواص به غذا اضافه شود.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی بیان کرد: در حالیکه میزان مصرف نمک در حالت استاندارد 5 گرم است این میزان در استان مرکزی بین 10 تا 15 گرم است.

وی عنوان کرد: متاسفانه در استان مرکزی علاوه بر بالا بودن میزان مصرف نمک، شهروندان از نمک های غیر یددار و مخصوصاً نمک دریا استفاده می نمایند که مضرات بسیار زیادی برای بدن دارد.

یادگاری ادامه داد: از ده دلیل عمده مرگ در جهان که بخش عمده ای از آنها به نوعی ارتباط با تغذیه دارند، 8 مورد آن در کشور ما جزو دلایل عمده مرگ به شمار می رود.

وی گفت: فشار خون، مصرف دخانیات، کلسترول بالا، کم وزنی، قند و دیابت، کمبود مصرف میوه و سبزیجات، چاقی و عدم تحرک بدنی عمده دلایل مرگ بر اثر تغذیه نامناسب در کشور ما می باشند.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی در پایان بیان کرد: حساس سازی مردم برای اصلاح الگوی تغذیه با کمک رسانه های جمعی هدف هفته بسیج تغذیه است و تنها از این راه می توان به اهداف امنیت غذایی که پایه تضمین سلامت اسانی به عنوان نیروی مولد توسعه است، دست یافت.