شنبه 1 مهر 1396

اخبار مهم
رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک عنوان کرد؛ برنامه نظام تحول سلامت یکی از تصمیم های اساسی و مهم دولتمردان در بهبود خدمات سلامت محور است

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: کلید خوردن برنامه نظام تحول سلامت یکی از تصمیم های اساسی و مهم دولتمردان در بهبود خدمات سلامت محور است که با گذشت حدود یک ماه از آغاز آن، رضایتمندی مردم و بدنه درمان استان ها را در پی داشته است.

به گزارش خبرنگار وب دا مرکزی، دکتر حسن طاهر احمدی در نشست ارزیابی قطب مرکزی دانشگاه های علوم پزشکی ایران در اراک، افزود: هفت بسته خدمتی دولت در برنامه تحول نظام سلامت با دقت و حساسیت از سوی مسوولان و بدنه درمان استان ها در دست انجام است و تقویت ارزیابی ها و شناخت نقاط قوت و ضعف، بهترین ابزار برای پیشبرد این برنامه مهم است.

وی اظهار داشت: اقدامات تخصصی در قالب برنامه تحول نظام سلامت شامل کاهش پرداختی درمان از جیب بیماران و رعایت سهم 10 درصد پرداختی بیماران بستری و پنج درصد بیمه روستایی، اقدامات بهبود اقامت همراه بیمار، کاهش میزان فرانشیز، اجرایی شدن بسته خدمتی بیماران صعب العلاج، ترویج زایمان طبیعی، استقرار پزشکان مقیم در مناطق محروم و رعایت زمان کافی معاینه های پزشکی در هر نوبت ویزیت است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: دانشگاه های علوم پزشکی کشور در قالب 9 قطب فعالیت های بهداشتی و درمانی در کشور دارند که قطب مرکزی شامل استان های البرز، قزوین، قم، اراک و دانشکده علوم پزشکی ساوه است.

دکتر طاهراحمدی در پایان عنوان کرد: اگرچه هر یک از دانشگاه های علوم پزشکی در استان ها از طریق کمیته پایش و ارزیابی روند تکالیف تحول نظام سلامت را با دقت رصد می کنند، اما نظارت و ارزیابی دانشگاه های عضو قطب های 9 گانه سلامت از یکدیگر ضریب تضمین برنامه ها را بالا می برد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در ادامه این نشست گفت: برنامه تحول نظام سلامت در تمامی مراکز درمانی استان مرکزی اجرایی شده و علاوه بر تکالیف مطرح در این برنامه باید به کمک دانشگاه های علوم پزشکی قطب مرکزی زنجیره درمانی و خدمات بهینه را برای بیماران کامل کرد.

دکتر سیامک راکعی افزود: بسیاری از خدمات درمانی و تشخیصی تخصصی در برخی استان ها وجود ندارد، در حالی که ممکن است این خدمات در استان های عضو قطب های درمان کشور وجود داشته باشد و باید در سایه همکاری بین بخشی همپوشانی درمان کامل را برای مردم ایجاد کرد.

وی بیان کرد: در حال حاضر استان مرکزی در حوزه جراحی های تخصصی اطفال، پیوند، برخی تجهیزات هایتک و رده هایی از تشخیص آزمایشگاهی با کاستی مواجه است که می توان در قالب تفاهم نامه و همکاری هدفمند این ضعف ها را در زنجیره درمانی پوشاند و استان های همجوار نیز از خدمات و مزیت های برتر استان مرکزی بهره مند شوند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک در پایان عنوان کرد: با توجه به ترکیب استان های قطب مرکزی درمان کشور و شرایط جغرافیایی آنها، پیشنهاد یک استان معین نظیر تهران برای تکمیل زنجیره درمانی این قطب به وزارتخانه ضروری است.

گفتنی است در ادامه این نشست معاونان درمان استان های قم، قزوین، البرز و مرکزی در خصوص عملکرد برنامه نظام سلامت گزارش های خود را ارایه دادند و تقویم زمان بندی ارزیابی های سرزده از مراکز درمانی یکدیگر نیز تدوین شد.

شایان ذکر است نشست ارزیابی برنامه تحول نظام سلامت در دانشگاه های علوم پزشکی قطب مرکزی ایران روز شنبه به میزبانی اراک برگزار شد.