يكشنبه 2 مهر 1396

اين صفحه امروز: 2024
اخبار مهم
شیوع دخانیات در استان مرکزی از میانگین کشوری بالاتر است

رییس مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: شیوع دخانیات در این استان از میانگین کشوری بالاتر است که این امر یک چالش مهم بهداشتی محسوب می شود.

به گزارش وب دا مرکزی، دکتر بابک عشرتی افزود: میانگین شیوع استعمال مواد دخانی در استان مرکزی در حال حاضر بیش از 12 درصد و در کشور 11 درصد جمعیت بالغ است.

وی اظهار کرد: بر اساس آمار موجود 25 درصد مردان 15 تا 24 ساله استان مرکزی اعتیاد به سیگار دارند که این مساله یکی از عوامل مهم الگودهی به بیماری های این قشر است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت و درمان میانگین مردان سیگاری بالغ کشور 20 و یک دهم درصد است.

دکتر عشرتی اظهار کرد: مصرف مواد دخانی در مناطق روستایی استان بیش از شهرها است و این مساله لزوم نهضت اطلاع رسانی در مناطق محروم و روستایی را با کمک رسانه ها و دستگاه های فرهنگی دو چندان کرده است.
وی سرانه مصرف روزانه سیگار در استان را 12 و دو دهم نخ عنوان کرد.

رییس مرکز بهداشت استان مرکزی خاطرنشان کرد: شیوع مواد دخانی در بین زنان بیش از مردان خطرآفرین است که اعتیاد زنان استان به سیگار حدود چهار درصد اعلام شده در حالیکه میانگین این شاخص در جمعیت زنان کشور هفت درصد است.

دکتر عشرتی گفت: گرایش به مصرف قلیان به صورت تفریح بین جوانان یکی از دغذغه های دیگر در استان مرکزی است که در این حوزه نیز باید برنامه های هماهنگ و مستمر توسط دستگاههای متولی فرهنگی و اجرایی طراحی و اجرا شود.

نیکوتین ماده شیمیایی روان گردان (psychoactive) اصلی موجود در سیگار و اعتیاد آور است.

مصرف نیکوتین بزرگترین عامل منفرد قابل پیشگیری مرگ و میر در سطح جهان است که به وسیله سیگار کشیدن به درون ریه ها وارد می شود و در عرض مدت شش ثانیه به مغز می رسد

اعتیاد به سیگار طیفی از بیماریها شامل امراض قلبی، کبدی و ریوی، سکته ها، سرطانها و پرفشاری خون را ایجاد می کند.

از چهارم تا دهم خرداد ماه به عنوان هفته بدون دخانیات با هدف برجسته سازی مضرات مصرف مواد دخانی نامگذاری شده است.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)